Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.
Aby zrozumieć, czym jest wino, należy rozróżnić skład jego szczegółów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a też z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za definitywny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca gigantyczną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, jednakowoż zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony charakter degustacji wina, tak jak i obecność garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron i można je uważać za naturalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Sprawdź to
2. Zobacz szczegóły
3. Otwórz link
4. Kliknij tutaj
Rzeźba w przestrzeni publicznej: jak wpływa na nasze postrzeganie miejsca?